Gereedschapskist


Deze gereedschapskist is voor bewoners die een aanvraag doen voor een bewonersinitiatief. Je vindt hier onder andere voorbeelden, spelregels en tips. De gereedschapskist is onderverdeeld in zes genummerde vakjes. Je kan het vakje aanklikken over het onderwerp waar je meer informatie wilt.


Heb je een goed idee voor jouw wijk? Dan kun je een bijdrage aanvragen voor je bewonersinitiatief bij de gemeente Rotterdam. Voor kleine initiatieven tot en met 2.500 euro hoor je vaak binnen vier weken of je hiervoor geld krijgt. Via de knop hieronder kun je een aanvraag doen. Aanvragen van meer dan 2.500 tot en met 20.000 euro doe je via de website Mijn Rotterdam

1. Idee

Hier vind je ideeën van andere Rotterdammers die met succes een bijdrage hebben aangevraagd voor hun bewonersinitiatief.

2. Onderzoek je idee

Je hebt een goed idee voor je buurt en je wilt dat idee zelf uitvoeren. Wat nu? Het beste is om eerst op onderzoek te gaan. Als dit goed uitpakt kun je je aanvraag voor een bijdrage indienen. Wat is belangrijk om te onderzoeken?

3. Aanvraag indienen

Hier lees je hoe je een bijdrage kunt aanvragen voor je bewonersinitiatief en allerlei tips en voorbeelden voor tijdens het invullen. Ook lees je hoe besloten wordt over je aanvraag.

4. Het besluit

Je aanvraag is goedgekeurd of je aanvraag is helaas afgewezen. Hoe ziet zo’n besluit eruit, wat kun je er allemaal in teruglezen? Hoe en waar kun je bezwaar maken?

5. Aan de slag

Hier vind je informatie die helpt om je initiatief met succes uit te voeren. Een draaiboek, financieel beheer, het regelen van vergunningen e.d. en het informeren en werven van bewoners.

6. Verantwoording

Je initiatief is uitgevoerd. De gemeente wil weten of je je initiatief hebt uitgevoerd op de manier zoals is afgesproken. We noemen dat ‘de verantwoording’ van je initiatief. Het is dus tijd om je uitgaven op een rij te zetten. Heb je geld over? Dan stort je dit terug naar Opzoomer Mee.