Hopelijk heeft je onderzoek je verder gebracht. Je hebt je idee kunnen aanscherpen, mensen gevonden die mee willen helpen en kent de spelregels van de regeling bewonersinitiatieven. Het wordt nu tijd om je idee in te dienen om een bijdrage aan te vragen. • Kleine initiatieven tot en met 2.500 euro vraag je aan via Opzoomer Mee.

 • Aanvragen van meer dan 2.500 tot en met 20.000 euro doe je via Mijn Rotterdam.


Het aanmeldformulier vraagt naar je plan (wie, wat, waar, wanneer en waarom) en natuurlijk ook naar je begroting. Het online aanvraagformulier vraagt ook om een foto's of plaatje.


Je kunt je aanvraag ook op papier indienen. Download hier het formulier.

Het ingevulde aanvraagformulier stuur je op naar:

Opzoomer Mee
Antwoordnummer 3122
3000 WB Rotterdam

Een postzegel is niet nodig.

Langsbrengen mag natuurlijk ook! Ga langs bij je lokale Wijkhub. Opzoomer Mee werkt als brievenbus voor bewonersinitiatieven in Rotterdam en zorgt voor de administratieve afhandeling van alle aanvragen.


 • Vul het formulier kort en krachtig in. Je kunt eventueel een bijlage toevoegen met meer informatie.

 • Ben je geen kei in iets op papier zetten of in het maken van een begroting? Zoek dan iemand die je kan helpen.

 • Laat je ingevulde formulier eerst lezen door anderen voor je het opstuurt. Gebruik hun op- en aanmerkingen om je aanvraag te verbeteren.

 • Check altijd of je alle vragen hebt ingevuld. Zijn de contactgegevens en het rekeningnummer juist? Fouten of onvolledige formulieren kunnen tot vertraging of andere problemen leiden.


 • Stap niet in de valkuil om meer geld te vragen dan je nodig hebt. Je begroting wordt gecontroleerd.

 • Maak een lijstje met zaken die je nodig hebt. Deel dit zo veel mogelijk op in losse benodigdheden en schuif niet teveel op één hoop. Zoek bijvoorbeeld op internet naar de werkelijke kosten van je benodigdheden en/of vraag offertes aan.

 • Controleer of je geen kosten vergeten bent. Heb je bijvoorbeeld Btw meegerekend? Denk ook aan bezorgkosten en kosten van eventuele vergunningen. Klik hier voor meer informatie over vergunningen.

 • Als er inkomsten zijn, verwerk deze dan ook in je begroting. Bijvoorbeeld de bijdragen van deelnemers, sponsors, fondsen of donateurs.

 • Werk zo nodig met een kostenpost ‘onvoorzien’ als je bepaalde kosten vooraf nog niet goed kunt inschatten. Voorbeeld: je buitenactiviteit zou door de regen ineens naar een overdekte locatie moeten uitwijken. Dat zou weleens extra kosten met zich mee kunnen brengen.

 • Houd er rekening mee dat er kritisch gekeken wordt naar de kosten van feesten, eten en drinken, aanschaf materialen en vergoedingen.

 • Plaats je iets in de buitenruimte? Beschrijf hoe je de zorg en het onderhoud ervoor regelt.

 • Het digitale aanvraagformulier telt de bedragen van de begroting automatisch op. In de printversie zal je dat zelf moeten doen. Doe dat zorgvuldig en zorg dat er geen optelfouten in zitten.

Hieronder vind je vijf voorbeelden van goed ingevulde aanvragen. De in de voorbeelden vermelde persoonsgegevens zijn verzonnen. 1. Je krijgt eerst een ontvangstbevestiging. Deze moet je goed bewaren!

 2. Een wijknetwerker kan vervolgens contact met je opnemen om je aanvraag met jou te bespreken. De wijknetwerker stelt in samenwerking met Opzoomer Mee een advies op voor de wijkmanager van jouw wijk. Daarbij wordt gecontroleerd of jouw aanvraag past binnen de spelregels.

 3. Is je aanvraag maximaal 2.500 euro? Dan beslist de wijkmanager van de gemeente over jouw aanvraag. 

 4. Is je aanvraag meer dan 2.500 euro tot maximaal 20.000 euro? Dan wordt jouw initiatief voorgelegd aan de wijkraad.

Heb je hulp nodig bij het indienen van je aanvraag? Neem contact op met Opzoomer Mee via (010) 213 10 55 of mail naar bewonersidee@opzoomermee.nl. Ook de wijknetwerker van jouw wijk en de WijkHub kunnen je verder helpen.